Het Vlinderbos
 

extra nieuwsbrief nieuwe maatregelen


 
 

Beste ouders,

Zoals beloofd breng ik u zo snel mogelijk op de hoogte over de extra verduidelijking van de nieuwe maatregelen.
Maandagavond 6/12 zit het schoolbestuur samen.  Indien er nog extra aanpassingen komen vanuit Het Vlinderbos zelf dat wordt u daar uiteraard van op de hoogte gebracht.  De komende dagen zullen we u ook berichten over o.a. het digitale oudercontact en de eventuele noodopvang.

Mondmaskerplicht vanaf het eerste leerjaar

De mondmaskerplicht in de maatschappij wordt uitgebreid naar kinderen vanaf 6 jaar. Bij voorkeur vanaf maandag 6 december en uiterlijk vanaf woensdag 8 december dragen alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar basisonderwijs een mondmasker in de binnenruimtes op school.

  • Als de leerlingen stilzitten in de klas, er voldoende afstand én voldoende ventilatie is, mag het mondmasker af.
  • Buiten kunnen de mondmaskers af, als de leerlingen intense fysieke contacten vermijden.

Aanscherping quarantainestrategie leerlingen

Vanaf woensdag 8 december treedt bij 2 of meer besmettingen in een klas de procedure tegen clusteruitbraken in werking. Dat betekent dat deze klas 1 week in quarantaine wordt geplaatst.

Scholen kunnen overgaan tot een gedeeltelijke of volledige sluiting wanneer de onderwijskwaliteit in het gedrang komt omdat er bv. te veel leraren afwezig zijn of wanneer er te veel besmettingen zijn. 

Extra week kerstvakantie voor het basisonderwijs

Alle kleuter- en lagere scholen starten de kerstvakantie een week vroeger. Volgende week wordt er - samen met de beleidsdomeinen welzijn en binnenlands bestuur - naar analogie met de noodopvang in eerdere periodes van verlengde vakantie - een systeem uitgewerkt.


Met vriendelijke groeten

Stefanie Duyvejonck
directeur Het Vlinderbos

 

 

Het Vlinderbos

Mgr. Debrabanderestraat 23
8710 Ooigem
T: 056/66.66.48
http://www.hetvlinderbos.be
info@hetvlinderbos.be